Loading...

Αυτοτελή Εργαστήρια

 

Εργαστήρια που στηρίζονται σε θεματικές ενότητες αλλά διατηρούν την αυτονομία τους σε ημερίσια βάση.

 

 

Κάθε επίσκεψη και μία ανακάλυψη,κάθε επίσκεψη και μία αποκάλυψη!

 

 

 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παρέχει ερεθίσματα μέσα από την παράδοση και την τέχνη προκειμένου τα παιδιά να καλλιεργηθούν σαν ενεργητικοί ακροατές, να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα αλλά και τον γραπτό και προφορικό τους λόγο, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν, να ψυχαγωγηθούν ξεκαρδιστικά μέσα από την ευρύτητα και ποικιλία παιχνιδιών ώστε να εκφραστούν ελεύθερα και αβίαστα.

Σαν εργαλεία χρησιμοποιούνται τα εξής αντικείμενα: αφήγηση, μουσειακή αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, εικαστικά, μουσικοκινητική αγωγή, πηλός, σωματική έκφραση, φωτογραφία και μαγειρική.

 

 

 

Φεβρουάριος

Εργαστήρια Απογευματινά Σαββάτου

 

 4-6 ετών:   18:15 - 19:15, 6-12 ετών:   19:30 - 20:30,Κόστος:   8 /  Εργαστήρι                                                                                                        

 

03/02:           “Το καπελάκι μου… κι έφυγα!”

 Φτιάχνω το καπελάκι μου και κάνω το μεράκι μου!                         Και βάζω κόλλες και χαρτιά, χρώματα κι όνειρα πολλά!

 

10/02:           “Μπες… στο ψητό!”

 Παραμύθια με κοψίδια και χαΐρια στης Αποκριάς τα πανηγύρια,         το τραγούδι θα φουντώσει και το κέφι θα τρανώσει!                       Κι άμα θες και μεζεδάκι… άντε κόπιασε λιγάκι!

 Παράσταση Αφήγησης από την Παναγιώτα Κολοκυθά        με παραμύθια κι ιστορίες αποκριάτικες και γλετζέδικες                     σε συνδυασμό με τραγούδια και λεκτικές “λιχουδιές”!

 

17/02:           “Χαίρω πολύ… Χαρταετός.”

 Είστε σίγουροι ότι ξέρετε καλά ποιος είναι ο χαρταετός;             Γιατί ήρθε να μας συστηθεί και να μας φανερώσει μυστικά               που’ ναι κρυμμένα… στην ουρά!

 

24/02:           “Έχουμε… μουσαφίρη!”

 Ήρθε η κυρά-Σαρακοστή και την φιλοξενούμε!                     Αλήθεια, πως είναι να ζεις με τον άνθρωπο που                           δεν βλέπει, που δεν ακούει;                                                         Ακόμα… δεν απλώνει τα χέρια της, δεν μιλάει!                             Μα εκείνη θέλει και το κάνει, άλλοι άνθρωποι…                             δεν το διάλεξα αλλά έτσι ζουν.                                                     Ελάτε να την γνωρίσουμε!

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

 

Υπεύθυνη εργαστηρίου:

Παναγιώτα Κολοκυθά (Πολιτισμολόγος, Παιδαγωγός, Αφηγήτρια)

Λεώφ. Παναγή Τσαλδάρη 17, Περιστέρι

Τηλ. 210 5774599 / 697 3319971

 

info@paramythoplastis.gr www.paramythoplastis.gr

 

 

 

 

Δεκέμβριος - Ιανουάριος

Εργαστήρια Απογευματινά Σαββάτου

 

 

Ώρες Aυτοτελών Eργαστηρίων

4-6 ετών: 18:15-19:15

6-12 ετών: 19:30-20:30

 

9/12 Να τα πούμε;

Τριγυρνάμε στις γειτονιές της Ελλάδας και ξεσκονίζουμε παλιά μα και νέα κάλαντα και παινέματα!

16/12 Αρμενίζοντας... στα Χριστούγεννα

Φτιάχνουμε το καράβι μας και αρμενίζουμε στα Χριστουγεννιάτικα έθιμα!

23/12 Μέλι, μελάκι... μελομακαρονάκι

Ανασκουμπωθείτε, βάλτε ποδιές και γρήγορα στην κουζίνα να φτιάξουμε τα μελομακάρονα μας!

30/12 Η Φούλα η Χιονονιφούλα αποφασίζει να ταξιδέψει!

Μια Χριστουγεννιάτικη διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους! Μια αφηγήτρια, τέσσερις μουσικοί επι σκηνής! (Στηριγμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Σοφίας Κάσσαρη και της Κάτιας Ανδριανάκου!)

13/01 Φώτα... για την Καινούρια Χρονιά

Ξουτ, πίσω καλικατζάρια, εμεις θέλουμε φως μπόλικο, μέσα και έξω.

Τι λέτε, το ρίχνουμε στο παιχνίδι, να λάμψοθν τα πρόσωπα όλων;

20/01 ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Δώστου κλώτσο να γυρίσει και την νέα μας χρονιά να την καλωσορίσει!

Παράσταση αφήγησης απο την Παναγιώτα Κολοκυθά, με παραμύθια, ιστορίες και τραγούδια που δίνουν μια σπρωξιά για να γυρίσουμε την ρόδα της νέας χρονιάς και να κόψουμε την Βασιλοπιτα μας... παιχνιδιάρικα!

27/01 Το ημερολόγιο της τέχνης

Μια παρέα καλλιτέχνες, ήρθαν για να φτιάξουμε ενα αλλιώτικο ημερολόγιο. Το σύνθημα: Πασαλειφθείτε.

28/01 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Κατεύθασαν οι μασκαράδες...!

Καμώματα, γέλια, χωρατά, στολές, καπέλα και χοροί στήσαν την δικάμας τη γιορτή. Βάλε την φορεσιά σου και ελα και εσυ!

4-6 ετών: 17:30-18:30  &  6-12 ετών: 19:30-20:30

 

Tip για τους γονείς!

Ο Παραμυθοπλάστης διαθέτει χώρο που κλιματίζεται, ειδικά διαμορφωμένο για την φιλοξενία των γονιών μέχρι να τελειώσουν τη δραστηριότητά τους τα παιδιά, στους οποίους παρέχεται δωρεάν καφές ή ρόφημα καθώς και δωρεάν wi-fi.

Επίσης και ένα εξωτερικό κηπάκι που μπορούν να πάρουν τον αέρα τους και να απολαύσουν το καφεδάκι τους με ηρεμία!

Το εργαστήρι του Παραμυθοπλάστη βρίσκεται ανάμεσα στους δύο σταθμούς του ΜΕΤΡΟ “Άγ. Αντώνιος” και “Περιστέρι”, ενώ μπροστά μας κάνουν στάση τα τρόλεϊ με αριθμό “12” και “24” και αρκετά λεωφορεία από διάφορες περιοχές. Αν επιλέξετε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας υπάρχει εύκολο πάρκινγκ!

 

Φεβρουάριος

Εργαστήρια Απογευματινά Σαββάτου

                                                                                                                 4-6 ετών:    18:15 - 19:15                                                                                                                                           6-12 ετών:    19:30 - 20:30                                                                                                             Κόστος:   8 /  Εργαστήρι                                                                                                        

03/02:           “Το καπελάκι μου… κι έφυγα!”

Φτιάχνω το καπελάκι μου και κάνω το μεράκι μου!                                         Και βάζω κόλλες και χαρτιά, χρώματα κι όνειρα πολλά!

10/02:           “Μπες… στο ψητό!”

Παραμύθια με κοψίδια και χαΐρια στης Αποκριάς τα πανηγύρια,                                το τραγούδι θα φουντώσει και το κέφι θα τρανώσει!                                                      Κι άμα θες και μεζεδάκι… άντε κόπιασε λιγάκι!

Παράσταση Αφήγησης από την Παναγιώτα Κολοκυθά                                                με παραμύθια κι ιστορίες αποκριάτικες και γλετζέδικες                                                   σε συνδυασμό με τραγούδια και λεκτικές “λιχουδιές”!

17/02:           “Χαίρω πολύ… Χαρταετός.”

Είστε σίγουροι ότι ξέρετε καλά ποιος είναι ο χαρταετός;                                          Γιατί ήρθε να μας συστηθεί και να μας φανερώσει μυστικά                              που’ ναι κρυμμένα… στην ουρά!

24/02:           “Έχουμε… μουσαφίρη!”

Ήρθε η κυρά-Σαρακοστή και την φιλοξενούμε!                                                   Αλήθεια, πως είναι να ζεις με τον άνθρωπο που                                                        δεν βλέπει, που δεν ακούει;                                                                                Ακόμα… δεν απλώνει τα χέρια της, δεν μιλάει!                                                      Μα εκείνη θέλει και το κάνει, άλλοι άνθρωποι…                                                     δεν το διάλεξα αλλά έτσι ζουν.                                                                                    Ελάτε να την γνωρίσουμε!

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2018 Εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας - Παραμυθοπλάστης Παναγιώτα Κολοκυθά